نوشته شده توسط : media

 

چند ستاره در کیهان وجود دارد؟

وقتی به آسمان شب نگاه می‌کنید، احتمالا این سوال برایتان پیش می‌آید که چند ستاره در کیهان وجود دارد. برای یک ستاره‌شناس مبتدی، شمردن تعداد ستاره‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده هستند به‌اندازه کافی چالش‌برانگیز است. با تلسکوپ‌های بزرگ‌تر، ستارگان بیشتری قابل‌مشاهده می‌شوند و کار دشوارتر می‌شود. بنابراین اخترشناسان چگونه تعداد ستاره‌های کیهان را تخمین می‌زنند؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را پیدا کنید.

 

روش‌های ساده تخمین تعداد ستارگان در کیهان

«دیوید کورنریچ»، استادیار کالج ایتاکا در ایالت نیویورک، می‌گوید اولین مرحله تعریف کردن معنای کیهان است. ما تعداد دقیق ستاره‌ها را نمی‌دانیم زیرا نمی‌دانیم که آیا جهان بی‌نهایت بزرگ است یا نه. جهان قابل‌مشاهده حدود ۱۳.۸ میلیارد سال به گذشته باز می‌گردد، ولی ممکن است بسیار بیشتر از آنچه می‌توانیم ببینیم عمر داشته باشد.

برخی اخترشناسان معتقد هستند که شاید در یک چندجهانی زندگی می‌کنیم که در آن جهان‌های دیگری مشابه جهان ما در نوعی موجودیت بزرگ‌تر وجود دارند. به‌گفته آژانس فضایی اروپا (ESA)، ساده‌ترین روش تخمین ستاره‌های یک کهکشان معمولی و سپس ضرب کردن آن در تعداد تخمینی کهکشان‌های کیهان است.

بااین‌حال، این روش کاملا درست نیست، زیرا مثلا بعضی از کهکشان‌ها در نور مرئی و بعضی دیگر در مادون قرمز بهتر می‌درخشند. همچنین چند مانع دیگر نیز برای تخمین درست وجود دارد که باید بر آن‌ها غلبه کرد.

در اکتبر ۲۰۱۶، تصاویر زمینه‌ژرف تلسکوپ فضایی هابل نشان داد که حدود ۲ تریلیون کهکشان در جهان قابل‌مشاهده وجود دارد که تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از چیزی است که قبلا تصور می‌شد. طبق نظر «کریستوفر کنسلیس»، استاد اخترفیزیک در دانشگاه ناتینگهام در بریتانیا، حدود ۱۰۰ میلیون ستاره در یک کهکشان معمولی ​​وجود دارد. با‌این‌حال تلسکوپ‌ها ممکن است نتوانند تمام ستاره‌های یک کهکشان را مشاهده کنند.

 روش‌های ساده تخمین تعداد ستارگان در کیهان

ماموریت‌های تخمین تعداد ستاره‌های کیهان

در سال ۲۰۰۸، نقشه‌برداری آسمانی دیجیتال اسلون (که تمام اجرام قابل‌مشاهده را در یک سوم آسمان فهرست می‌کند) حدود ۴۸ میلیون ستاره پیدا کرد که تقریبا نصف چیزی بود که اخترشناسان انتظار داشتند.

ستاره‌ای مثل خورشید ما حتی ممکن است در چنین فهرستی ظاهر نشود. بنابراین بسیاری از اخترشناسان تعداد ستارگان یک کهکشان را بر اساس جرم آن تخمین می‌زنند. این روش نیز مشکلات خاص خود را دارد، زیرا ماده تاریک و چرخش کهکشان باید قبل از تخمین‌زدن حذف شوند.

ماموریتی مثل گایا، کاوشگر فضایی آژانس فضایی اروپا که در سال ۲۰۱۳ پرتاب شد، ممکن است یافته‌های بیشتری ارائه دهد. هدف گایا نقشه‌برداری دقیق از حدود یک میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری است. گایا دنباله‌رو ماموریت قبلی با عنوان هیپارکوس است که ۱۰۰ هزار ستاره را دقیقا مکان‌یابی کرده و همچنین ۱ میلیون مورد دیگر را با دقت کمتری نقشه‌برداری کرد.

ESA در وب‌سایت خود اعلام کرد: «گایا هر کدام از یک میلیارد ستاره هدف خود را ۷۰ بار در طول یک دوره پنج ساله رصد خواهد کرد و موقعیت‌ها، فواصل، حرکت‌ها و تغییرات روشنایی آن‌ها را به‌طور دقیق ثبت خواهد کرد. ترکیب این اندازه‌گیری‌ها تصویر بی‌سابقه‌ای از ساختار و تکامل کهکشان ما می‌سازد. به‌لطف چنین ماموریت‌هایی، یک قدم به ارائه پاسخ مطمئن‌تر به سؤالی که اغلب پرسیده می‌شود نزدیک‌تر شده‌ایم، یعنی چند ستاره در کیهان وجود دارد؟»

 

جهان قابل‌مشاهده

حتی اگر تعریف جهان را به قابل‌مشاهده محدود کنیم، یعنی آنچه می‌توانیم ببینیم، تخمین تعداد ستاره‌های درون آن مستلزم دانستن مقدار بزرگی جهانی است. اولین پیچیدگی این است که جهان در حال انبساط است و دومین پیچیدگی این است که فضازمان می‌تواند خم شود.

اجازه دهید یک مثال ساده را بررسی کنیم. نور از دورترین اجرام از ما تقریبا ۱۳.۸ میلیارد سال نوری طول می‌کشد تا به زمین برسد، البته باید در نظر داشته باشیم که جوان‌ترین اجرام دیده نمی‌شوند. زیرا نور در جهان اولیه قادر به حرکت نبود. بنابراین، شعاع کیهان قابل‌مشاهده باید ۱۳.۸ میلیارد سال نوری باشد، زیرا نور حداکثر این مسافت را طی می‌کند تا به ما برسد.

کورنرایش می‌گوید: «این راهی منطقی برای تعریف کردن فاصله است ولی یک نسبیت‌گرا فاصله را این‌طور تعریف نمی‌کند. نسبیت‌گرا از وسیله‌ای مثل خط‌کش استفاده می‌کند، فاصله را بر اساس طول آن می‎سنجد و سپس آن را تا جای لازم گسترش می‌دهد.»

با این روش به پاسخ متفاوتی می‌رسیم: شعاعی به طول ۴۸ میلیارد سال نوری. بااین‌حال این عدد در همه منابع یکسان نیست، زیرا فضازمان می‌تواند خم شود. همانطور که ناظر اندازه‌گیری را با خط‌کش انجام می‌دهد، نور همزمان در حال حرکت است و بر اندازه‌گیری‌ها اثر می‌گذارد.

 

توضیحات در مورد محصول تلسکوپ بازتابی ۵۰ میلی‌متری اکیوتر مدل Newtony 50ACUTER NEWTONY 50 MM EDUCATIONAL TELESCOPE

شناسه محصول : 10020107دسته : 
 
  • تلسکوپ بازتابی ۵۰ میلی‌متری اکیوتر مجهز به با سه پایه کوتاه رومیزی
  • مجهز به چشمی 10 میلی‌متری – بزرگنمایی 20 برابر
  • مجهز به رابط عکاسی با موبایل
  • بسیار مناسب برای آموزش نحوه عملکرد تلسکوپ‌های بازتابی
  • قابلیت اتصال به سه پایه عکاسی برای ارتفاع بیشتر
  • ابزاری بسیار مناسب برای کودکان، مهد کودک‌ها، مدارس، آموزشگاهها
  • بسیار مناسب برای آموزش نحوه عملکرد تلسکوپ‌های بازتابی
  • مناسب رصد آسمان شب و تماشای مناظر طبیعت و شهری

توضیحات در مورد محصول

تلسکوپ ۵۰‌میلی‌متری Newtony اکیوتر (زیرمجموعه کمپانی اسکای‌واچر) در عین سادگی و سهولت در استفاده، نه تنها ابزاری بسیار مناسب جهت مشاهده و رصد اجرام درخشان آسمان‌شب است بلکه ابزاری بسیار مفید برای آموزش نحوه عملکرد تلسکوپ‌های نیوتنی (بازتابی) است، به همین دلیل ما این فرصت را داریم تا با بازکردن درب کناری تلسکوپ اصول عملکرد تلسکوپ‌های بازتابی را بیاموزیم.

با کمک آن به راحتی می‌توانیم دلیل وارونگی تصویر در تلسکوپ‌هایی با ساختار نیوتنی (بازتابی) را درک کنیم و به کودکان بیاموزیم. همچنین این تلسکوپ برای علاقه‌مندان بسیار مبتدی نجوم، از جمله کودکانی که با کمک یک فرد بزرگسال می‌خواهند اجرام درخشان و بسیار معروف آسمان را رصد کنند بهترین انتخاب است.

این تلسکوپ از یک چشمی ۱.۲۵ اینچ استاندارد با بزرگنمایی ۲۰ برابر  که بزرگنمایی بهینه برای تلسکوپی با این اندازه است، استفاده می‌کند. البته شما می‌توانید با تهیه یک بارلو و یا چشمی با فاصله کانونی کمتر بزرگنمایی این تلسکوپ را تا ۱۰۰ برابر افزایش دهید. ضمنا یک وسیله جانبی کاملا منحصر به فرد و در عین حال بسیار جالب توجه، به نام Screen Eyepiece (برای دیدن طی روز و ماه) به همراه دارد که با استفاده از آن می‌توان بدون چسباندن چشم به چشمی تلسکوپ و از فاصله حدودا ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متری تصویر تشکیل شده در چشمی را مشاهده کرد که این شیوه مشاهده بسیار مناسب دیدن مناظر در روز است.

از دیگر ابزارهای جانبی پیشنهادی می‌توان به فیلتر رصد ماه و فیلتر استاندارد رصد خورشید اشاره کرد. با تهیه و استفاده از فیلتر رصد ماه می‌توان شدت نور ماه را کاهش داد تا نور ماه خصوصا وقتی ماه کامل است باعث خستگی و آزار چشم نشود. ضمنا این فیلتر با افزایش کنتراست تصویر سبب می‌شود تا بتوانیم عوارض سطح ماه را بهتر ببنیم و آن‌ها را به راحتی از هم تفکیک کنیم.

همانطور که می‌دانید هیچ‌گاه نباید بدون استفاده از فیلتر مناسب و استاندارد رصد خورشید، تلسکوپ خود را به سمت خورشید نشانه بروید. رعایت این موضوع بسیار مهم است و عدم دقت در این زمینه امکان بروز آسیب‌های جدی برای چشم را به دنبال خواهد داشت. اما فیلترهای استاندارد رصد خورشید بیش از ۹۹٫۹۹ درصد نور خورشید را فیلتر می‌کنند و شما با خیال آسوده می‌توانید خورشید و در صورت وجود لکه‌های خورشیدی، آن‌ها را رصد کنید و از دیدن ستاره حیات‌بخش منظومه شمسی لذت ببرید.

یکی از دغدغه‌ها و نیازهای همیشگی رصدگران آسمان و علاقه‌مندان به مشاهده مناظر طبیعی، ثبت عکس از آن چیزیست که با تلسکوپ و یا دیگر ابزارهای اپتیکی خود می‌بینند. رابط عکاسی با موبایل همراه این تلسکوپ به سادگی این امکان را برای شما فراهم می‌کند. کافی‌است موبایل خود را به وسیله این رابط روی تلسکوپ قرار دهید و به راحتی از هر آنچه که در تلسکوپ خود می‌بینید فیلم و عکس ثبت کنید.

فوکوسر این تلسکوپ با پیچاندن و باز و بسته کردن محل قرارگیری چشمی تنظیم می‌شود که برای تلسکوپی با این قطر دهانه کافی است. نصب و راه‌اندازی این ابزار بسیار آسان‌است و به سرعت می‌توان آن را برای استفاده آماده کرد. تلسکوپ را می‌توان با سه‌پایه رومیزی که همراه آن عرضه می‌شود استفاده کرد و همین‌طور به دلیل  استفاده از پیچ استاندارد در ساخت این تلسکوپ، به راحتی می‌توان آن را روی سه‌پایه‌های عکاسی نصب و شروع به رصد کرد.

تعداد کهکشان‌ها، همان‌طور که بعضی از تصاویر تلسکوپ فضایی هابل نشان می‌دهد، حیرت‌آور است. این تلسکوپ چند بار در طول سال‌ها نقطه‌ای کوچک را در آسمان برای شمارش کهکشان‌ها نشانه گرفته است و پس از ارتقا توسط فضانوردان، دوباره این کار را انجام داد.

نوردهی نقطه‌ای کوچک در دب اکبر در سال ۱۹۹۵ حدود سه هزار کهکشان کم‌نور را آشکار کرد. در سال ۲۰۰۴-۲۰۰۳، دانشمندان با استفاده از ابزارهای ارتقایافته به نقطه کوچک‌تری در صورت فلکی کوره نگاه کردند و ۱۰ هزار کهکشان پیدا کردند. بررسی دقیق‌تر صورت فلکی کوره در سال ۲۰۱۲ با ابزارهای پیشرفته‌تر حدود ۵۵۰۰ کهکشان دیگر را نشان داد.

کورنرایش از تخمین بسیار تقریبی ۱۰ تریلیون کهکشان در جهان استفاده کرد. اگر آن را در ۱۰۰ میلیارد ستاره تخمینی کهکشان راه شیری ضرب کنیم، عدد بسیار بزرگی حاصل می‌شود: ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ یا ۱ با ۲۴ صفر ( معادل ۱ سپتیلیون در سیستم نام‌گذاری اعداد بزرگ آمریکایی و ۱ کادریلیون در سیستم اروپایی). کورنرایش تاکید کرد که این عدد احتمالا کمتر از رقم واقعی است زیرا نگاه‌های دقیق‌تر به جهان کهکشان‌های بیشتری را نشان می‌دهد.



:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 مرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : media

نوار عصب و عضله دیسک کمر بهترین راه برای ارزیابی فعالیت الکتریکی ریشه‌های عصبی ستون فقرات است. برای انجام الکترومیوگرافی کمر می‌توانید به کلینیک دکتر ناصح یوسفی در غرب تهران مراجعه کنید. پزشکان می‌توانند به شما در ارزیابی و تشخیص زودهنگام دیسک کمر از طریق این آزمایش مهم کمک کنند. به‌علاوه در صورت وجود هرگونه اختلال یا آسیب عصبی شما را به پزشکان مجرب معرفی خواهند کرد.

تست الکترومیوگرافی می‌تواند نواحی فشرده آسیب عصبی ناشی از التهاب مزمن و بیماری‌های ستون فقرات را تعیین کند. نوار اعصاب کمر برای کمردرد، پا درد و لگن تجویز می‌شود و با ضریب اطمینان ۱۵ تا ۲۰ درصدی به طور دقیق محل و میزان آسیب دیدگی عصبی را نشان می‌دهد.

نوار عصب و عضله دیسک کمر چیست؟

زمانی که در قسمت انتهایی کمر درد زیادی را احساس می‌کنید، می‌توانید برای ارزیابی مشکلات مربوط به این عارضه، نوار عصب و عضله دیسک کمر را انجام دهید. درد کمر مزمن می‌تواند روی ابعاد مختلف زندگی شما تاثیرگذار باشد.

الکترومیوگرافی نوار عصب کمر از روش‌های غیر تهاجمی است که برای فعالیت الکتریکی ریشه‌های عصب در ستون فقرات کاربرد دارد. این نوع تست محل آسیب دیدگی و فشردگی عصب‌ها ناشی از بیماری‌های نخاعی و التهاب مزمن را مشخص می‌کند.

شما می‌توانید این تست را با آزمایش‌های مانند ام آر آی و اشعه ایکس انجام دهید. پزشک می‌تواند علت دقیق درد و آسیب سیستم عصبی را برای شما پیدا کند. برای انجام این آزمایش به پزشک متخصص مغز و اعصاب مجرب مراجعه کنید تا این تست برای شما با کمترین عارضه انجام شود و در صورت وجود هر نوع مشکل راهکارهای درمانی در اختیار شما قرار گیرد.

کاربرد نوار عصب و عضله دیسک کمر چیست؟

نوار عصب و عضله دیسک کمر برای ارزیابی مشکلات عصبی و عضلانی ناحیه کمر استفاده می‌شود. این آزمایش کمک می‌کند تا علائم مربوط به مشکلات عصبی و عضلانی در ناحیه کمر شناسایی شود و درمان مناسبی در اختیار شما قرار گیرد. کاربرد نوار عصب و عضله کمر عبارت است از:

1- تشخیص و ارزیابی اختلالات عصبی و مشکلاتی از جمله فشار روی عصب‌ها، بررسی آسیب عصبی و عوارض عصبی ناشی از بیماری‌های عصبی و عضلانی

2- بررسی مشکلات عضلانی در کمر از جمله تنگی عضلات، ضعف عضلانی، تشنجات عضلانی و نقص کنترل عضلات

3- ارزیابی میزان اثربخشی درمان بیماری‌های عصبی و عضلانی

4- بررسی دلیل اصلی درد کمر با تشخیص فعالیت الکتریکی عصب‌ها و عضلات

نوار عصب عضله کمر برای چه افرادی مناسب است؟

الکترومیوگرافی کمر برای افرادی که علائم مشکلات عصبی مربوط به دیسک کمر دارند بسیار مؤثر است. این آزمایش برای تشخیص و ارزیابی مشکلات عصبی استفاده می‌شود و افرادی که شرایط زیر دارند باید این تست را انجام دهند:

1- اشخاصی که دارای عفونت یا التهاب شدید در ناحیه تحت آزمایش هستند، چون ممکن است نوار عصب و عضله کمر ریسک التهاب یا عفونت را افزایش دهد.

2- بیمارانی که محدودیت جسمی دارند و این امکان را ندارند که در موقعیت انجام آزمایش قرار بگیرند.

3- افرادی که به دنبال تشخیص قطعی درباره دلیل درد کمر هستند.

4- بیمارانی که دارای اختلال خون‌رسانی هستند و از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند.

نحوه انجام نوار عصب و عضله دیسک کمر

برای انجام الکترومیوگرافی از کمر بیمار در حالت خوابیده یا نشسته قرار می‌گیرد و پزشک الکترودها را بر روی پوست می‌چسباند. این آزمایش با ارسال سیگنال‌های الکتریک کوچک به الکتروهای تحریکی شروع می‌شود.

این سیگنال‌ها به عصب ارسال شده و پاسخ عصبی در الکترودها ثبت می‌شود. در بخش دیگری از آزمایش باید یک سری فعالیت‌های عضلانی در حرکت ثبت شود تا پزشک بتواند الگوهای فعالیت الکتریکی عضلات کمر را بررسی کند. در نهایت تکنسین نتایج را ثبت می‌کند و به تشخیص سلامت و عملکرد عصب و عضلات و یا نقص و اختلال آنها می‌رسد.

نوار عصب و عضله دیسک کمر چیست؟ | کلینیک دکتر ناصح یوسفی

 

ارزیابی تنگی کانال کمر با نوار عصب و عضله

برای تشخیص کمردرد ناشی از تنگی کانال کمر، انجام تست نوار عصب عضله برای تجزیه ‌و‎ تحلیل شدت و محل رادیکولوپاتی ( فشردگی اعصاب طناب نخاعی )، ضعف عضلانی ناشی از فشردگی عصب نخاعی و تعداد اعصاب نخاعی درگیر بسیار تأثیر دارد.

علاوه‌بر این نوار اعصاب می‌تواند به تعیین شدت آتروفی عضلانی نخاعی به افراد کمک کند. یافته‌های EMG و NCS زمانی که توسط پزشکان انجام می‌شوند، به تشخیص کمردرد، کاهش دلایل آسیب عصبی و درد ناشی از تنگی کانال کمر کمک زیادی می‌کنند. معمولاً ارجاع به پزشک برای انجام نوار عصب زمانی در نظر گرفته می‌شود که نشانه‌ها و علائم رادیکولوپاتی با نتایج تصویربرداری مرتبط باشند.

مراقبت‌های پس از نوار عصب و عضله دیسک کمر

برای بهبود سریع‌تر و کاهش عوارض احتمالی نوار عصب عضله دیسک کمر، مراقبت‌های پس از الکترومیوگرافی را جدی بگیرید:

1- داشتن استراحت کافی بعد از آزمایش برای بهبود وضعیت عضلات و ستون فقرات

2- مصرف کافی مایعات برای پیشگیری از عوارض احتمالی جانبی مانند سردرد و تشنج

3- رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از خراشیدگی و تورم ناحیه آزمایش

خلاصه مطالب

نوار عصب و عضله دیسک کمر برای بررسی فعالیت‌های الکتریکی عصب‌ها انجام می‌شود. از طریق این آزمایش پزشک تشخیص می‌دهد که چه نواحی از دیسک درگیر هستند و آیا فرد نیاز به جراحی دارد یا خیر. مهم‌ترین کاربرد نوار عصب و عضله دیسک کمر، تشخیص مشکلات عضلانی در کمر و بررسی اثربخشی درمان بیماری‌های عصبی و عضلانی است.

این تست عوارض نادری از جمله حس سوزن سوزن شدن را دارد که پس از مدتی برطرف می‌شود. برای انجام این آزمایش مهم بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی می‌توانید به کلینیک دکتر ناصح یوسفی بهترین مرکز غرب تهران مراجعه کنید.



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 مرداد 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 10 صفحه بعد